11 Mart 2009 Çarşamba

Gençleri Akif’le Tanıştırmak








Gençleri Akif’le Tanıştırmak
Alkışı Sevmeyen Milli Şairimiz Esentepe’de Anıldı.
Okul idaresinin yaptığı açıklama:
Esentepe İlköğretim Okulu olarak, Değerlerimiz ve Biz Şiir Dinletilerinden ikincisinde, “Gençleri Akif’le tanıştırma adına” öğrencilerimize, Dosdoğru yaşayan, konuşan, yazan bir şair olan Mehmed AKİF tanıtıldı. Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nuh KAR, öğrencilerimize İstiklal Marşımızın Şairinin, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zaman diliminde nasıl bir hayat sürdüğünü anlattı. Akif’in doğruluğu, edebi yönü, vefası, cömertliği, mertliği, cesareti, dürüstlüğü, ilmi, irfanı, sözünün eri olması gibi birçok yönü hayatından kesitlerle Nuh Bey tarafından aktarıldı.
Mehmet Akif’in Milli Mücadeledeki faaliyetleri, halkı birlik beraberliğe ve fedakârlığa hazırlayıcı konuşmaları, ülke dışında bulunduğu zaman içindeki vatan hasreti, Çanakkale Savaşının Akif üzerindeki yansıması ve Çanakkale Şehitleri şiirinin yazılmasına kadar olan kısmı öğrencilerimize anlatıldı. Nuh Bey Akif’in İstiklal Marşımızın yazılması için açılan yarışmaya ödüllü olduğu için katılmaması ve akabinde ücreti kendine almamak şartıyla şu anki marşımızı yazdığını izah etti. Mehmet Akif’e ait şiirlere programın akışına uygun olarak yer verildi.
Onurlu ve fakir olarak yaşayan Akif’in vefatının da sessiz olduğunu, üniversite gençliğinin elleri üzerinde gözyaşlarıyla taşınarak ebedi yolculuğuna uğurlandığını anlatan, Nuh Bey’e kaybolan bazı değerlerimizi Akif’in nezdinde öğrencilerimize anlattığı için, Esentepe İlköğretim okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri olarak teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok: