28 Mart 2009 Cumartesi

Şiirin Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi



















Şiirin Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi
Esentepe ilköğretim okulu şiir dinletilerine devam ediyor. Değerlerimiz ve Biz Şiir Dinletilerinden üçüncüsünde “Hayat ve Şiir” başlığı işlendi.
Okul idaresinin yaptığı açıklama:
Esentepe İlköğretim Okulu olarak değerlerimizin altını çizmeye ve bu konudaki hassasiyetimizi şiir yoluyla göstermeye devam ediyoruz. “Hayat ve Şiir” başlıklı şiir dinletimizde Mehmet Akif Lisesi Edebiyat öğretmeni ve aynı zamanda şair olan Mehmet Kıyak bizlere şiirin hayatımızdaki yerinden bahsetti. Öğrencilerimize şiir okumanın, dinlemenin ve yazmanın önemini anlattı. Hayatın bir şiir ahenginde yaratıldığından ve geleceğin ince ruhlu şairlerin gençlerin arasından çıkması gerektiğinden bahsetti.
Programa Neyzen Osman Gözel hocamızın ney sesiyle eşlik etmesi öğrencilerimizi oldukça memnun etti. Şiir dinletimize Mehmet Kıyak, Mevlana’dan, Sezai Karakoç’tan, Atilla İlhan’dan ve kendi şiirlerinden okuyarak devam etti. Şiir okumaları sırasında ney sesinin içimize işleyen nağmeleri, okunan şiirleri daha da anlamlı kıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 25/03/2009





Hiç yorum yok: