15 Nisan 2010 Perşembe

TÜRKÜLERLE TÜRKÇEM



TÜRKÜLERLE TÜRKÇEM
İsa Oğuz Esentepe İlköğretim Okulunda “Âşıklık Geleneğini” yeniden canlandırdı.
Okul İdaresinden yapılan açıklama:
Esentepe İlköğretim Okulu olarak 2010 yılı için Kültür Etkinliklerimize başladık. Bu yıl ki etkinliklerimizin çerçevesi yine Türkçemizin güzel ve nezih ifadesine yönelik olacak. Etkinliklerimizin ana teması ve başlığı “TÜRKÜLERLE TÜRKÇEM” bu çerçevede okulumuzun ilk misafir sanatçısı Karamanlı Usta Âşıklardan İsa Oğuz oldu.
Usta Âşık İsa Oğuz öğrencilerimize, halk arasında mayalanıp, halkın kültür yapısını belirleyen, yaşadığı toplumun dokusunu oluşturan, kültür varlığımızın önemli bölümlerinden birini oluşturan Âşıklık geleneği hakkında kısa bilgi verdi. Daha sonra eline sazı alan İsa Oğuz öğrencilerimize bu geleneğin en güzel örneklerini seslendirdi.
Öğrencilerimize atışma ve taşlama örneklerini sunan aşığımıza öğrencilerimiz tempo tutarak eşlik ettiler. Dilimizdeki yozlaşmanın müziğimize yansıdığı bu zamanlarda öğrencilerimize bizim kültürümüze ait bu Türkülerin sunulmasının önemli olduğuna inanan Esentepe İlköğretim Okulu Yönetimi türkü programlarına devam edeceğini söyledi.
Programın hazırlanmasında emeği geçenlere, Usta Aşığımız İsa Oğuz’a ve dinlemesini bilen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok: