17 Mayıs 2009 Pazar

ŞİİR VE TÜRKÜLERLE SES BAYRAĞIM TÜRKÇEM




































































































ŞİİR VE TÜRKÜLERLE SES BAYRAĞIM TÜRKÇEM

Şiir ve Türkülerle Ses Bayrağım Türkçem isimli program16 Mayıs cumartesi gecesi Yunus Emre Konferans salonunda yapıldı.
Okul idaresince yapılan açıklamaya göre:
“Esentepe ilköğretim Okulu olarak İçinde yaşadığımız şehrin değerlerini ifade etme, önemini belirtme adına, Karamana ve değerlerimize gönül vermiş olan değerli şair, âşık, ozan ve öğrencilerimiz, asırlar öncesinden duru Türkçesiyle bugünlere seslenen Yunus Emre’nin ve Türkçe sevdalılarının nağmelerini kendi yorumlarıyla aktardılar.
Türkçenin önemini öğrencilerimiz müzik ve kısa oyunlarla seyircilere aktardılar. Şairlerimiz Türkçenin önemini şiir ve konuşmaları ile izleyicilerimizin idrakine sundular. Yarenler buram buram Türkçe kokan türkülerle izleyicilerimizin hoş vakit geçirmesini sağladılar.
Programda emeği geçen Esentepe İ.O. öğrencileri, öğretmenleri, şairlerimiz İbrahim Şaşma, Hikmet Elitaş, Mustafa Turani, Mustafa Kartal, Mehmet Kıyak; saz aşıklarımız Ahmet Tekin, Ramazan Aksüt, İsmail H. Keçeci; Müzik öğretmeni Mustafa Rıfkı Okur’a ayrıca bizleri madden destekleyen Bifa Bisküvi A.Ş. ve Aktekke Hediyelik Eşya satış merkezine, ayrıca programımıza katılan, Türkçeye sevdalı izleyicilerimize de teşekkür ederiz. “ DENİLDİ
















Hiç yorum yok: