25 Nisan 2010 Pazar

Esentepe İlköğretim Okulunda Aile Seminerleri Başladı.






Esentepe İlköğretim Okulunda Aile Seminerleri Başladı.

Esentepe ilköğretim Okulu Salonunda, Esentepe ilköğretim Okulu Kültür Etkinlikleri kapsamında Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Mustafa Kemal Karabacak tarafından “Anne Çocuk İlişkisi” konulu konuşma yapıldı.

Okul İdaresinden yapılan açıklama şöyle:

Okul yönetimi olarak gelecek nesillerimizi oluşturan bu günün çocuklarına sahip çıkılmasının gerekliliğini düşünerek, öğrencilerimizin daha başarılı, daha faydalı olmaları yönünde bir seri etkinliğe başladık. Onlara değer verildiğini ifade etmek istedik. Bu düşünceler ışığında öğrencilerimizin okuldaki mevcut durumlarının daha iyiye yükselmesi için gayret göstermekteyiz. Bizim gayretlerimiz işin tamamlanması için eksik olacağından evde annelere ve babalara çok iş düşmektedir. Bu yüzden ilk olarak annelerimize çocukları ile ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini doğru ağızlardan anlatılması için Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Mustafa Kemal Karabacak tarafından “Anne Çocuk İlişkisi” sunumlar eşliğinde izah edildi.
Konuşmacımız sunumlarında, annelerin çocuklarına sevgi ve şefkatlerini göstermede cimri olmamalarını söyledi. Sofra adabı ve ailelerin sofrada bir arada olmalarının öneminden bahsetti. Akşamları bir odada oturup hep birlikte kitap okumaları ya da sohbet etmelerinin gerekliliğini vurguladı. Çocuklarımızı tamamen başka dünyalara götüren kültürümüzden uzak birçok virüsün genç beyinlere bulaşmasına zemin sağlayan televizyonun kapalı olmasının ehemmiyeti vurgulanarak, internetin kontrol altında olması gerektiği anlatıldı. Çocuklara değer verildiğinin gösterilmesi, taltif edilmesi, güven duygusunun oluşturulması, evde verilmeyen sevgi ve ilginin sokaklarda yanlış mekânlarda, yanlış kişilerde aranacağı vurgulandı. Evlatlarımıza biz sahip çıkmazsak başkalarının onları uygun olmayan işlerde kullanabileceği örneklerle izah edildi. Etkinliğimiz soru cevaplarla devam etti.
Annelerimizle 30 Nisan’da tekrar buluşmak ümidiyle sona eren programımızdan memnun ayrılan annelerimiz etkinliklerin devamını istediler. Ayrıca babalara da bu etkinliklerin yapılmasını acilen istediler.
Programda emeği geçen herkese, annelerimize, konuşmacımız M. Kemal Karabacak beyefendiye teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok: