25 Nisan 2010 Pazar

Türkülerle Türkçem Türkü Şöleni




Türkülerle Türkçem Türkü Şöleni

Esentepe İlköğretim Okulunda öğrencilerimize Malik Özden ve Bayram Uludağ tarafından “Türkü Şöleni” yapıldı.
Okul İdaresinden yapılan açıklama:
“Esentepe İlköğretim Okulu olarak 2010 yılı Kültür Etkinliklerimize devam ediyoruz. Türkülerle Türkçem isimli programlarımızın ikincisinde Karamanda faaliyet gösteren NEVA SOLFEJ Müzik Kültür ve Sanat merkezinden Malik Özden ve Bayram Uludağ gönüllere taht kurmuş türkülerimizden seslendirdiler. Kültürümüze ait Türkülerin öğrencilerimizin idraklerine sunulmasının önemine değinen Malik Özden ve Bayram Uludağ bu tür programların genç nesillerin türküleri sevmeleri için önemli olduğunu söylediler.
Türkülerimiz içimizden çıkmıştır. Bizlere ait duyguların notalara dönmüş halidir. Müziğin dahi özünden uzaklara yol aldığı bu günlerde türkülerimizin genç dimağlarda yer etmesi adına yapılan her türlü türkü programlarına devam edileceği söylendi.
Esentepe ilköğretim Okulu olarak İçinde yaşadığımız şehrin değerlerini ifade etme, önemini belirtme adına, Karamana ve değerlerimize gönül vermiş olan değerli âşık, ozan ve ses sanatçılarını; asırlar öncesinden duru Türkçesiyle bugünlere seslenen Yunus Emre’nin ve Türkçe sevdalılarının nağmelerini, kendi yorumlarıyla aktarmaları için okulumuza davet etmeye devam edeceğiz denildi.
Programın hazırlanmasında emeği geçenlere Karamanda faaliyet gösteren NEVA SOLFEJ Müzik Kültür ve Sanat merkezinden Malik Özden ve Bayram Uludağ’a gönüllerimizi ferahlatan türkülerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” denildi.

Hiç yorum yok: