3 Mayıs 2010 Pazartesi

Geçmişten Günümüze Anne












Geçmişten Günümüze Anne
Esentepe İlköğretim Okulu Kültür Etkinlikleri kapsamında yapılan Aile Seminerlerinin ikincisi “Geçmişten Günümüze Anne” başlığıyla İlahiyatçı Mahmut Kara tarafından yapıldı.

Okul idaresinden yapılan açıklama:

Esentepe İlköğretim Okulu olarak Anneler gününe doğru ilerlerken, biz her günün anneler günü olduğu düşüncesini taşıdık. Annelerimizi hatırlamayı sadece bir günle sınırlandıran düşünceden sıyrılıp, değerli annelerimize verdiğimiz önemi göstermeye çalıştık. Bu düşünceler ışığında hareket edip, geleceğin “Altın Nesli” ni yetiştirmeye namzet annelerimizi seminerlerle bilinçlendirmeye devam ediyoruz.
Konuşmacımız Mahmut Kara annelerimize kadın olmanın, anne olmanın önemini örneklerle izah ederek başladı. İslam dininin kadına verdiği önemi ayet ve hadisler eşliğinde örneklendirmelerle izah etti. Tarihe damga vurmuş örnek annelerden bahsederek onların karşılaştıklarla problemlerle nasıl baş ettiklerini anlattı.
Konuşmacımız Mahmut Kara konuşmalarının devamında ise, çocuk yetiştirmede metotlardan ve öncelikli olarak neler öğretmemiz gerektiğinden bahsetti. Hayırlı evlat yetiştirme tabirini genişleterek izah etti. Çocuk terbiyesinde annenin üzerine düşen vazifelerden, bu işin öneminden bahsederek annelerimize bu konuyla yazılmış iki ayrı kitabı okumalarını tavsiye etti. Konuşmalarını evlatlarımızı sevelim, sevgimizi gösterelim ve kimlerle arkadaşlık yaptıklarını iyi takip edelim diyerek sonlandırdı.
Etkinliğimizin sonunda programdan memnun kalan velilerimiz emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Bizlerde programa katılan velilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettik.


Hiç yorum yok: